Recente Veranderingen - Zoekterm:

Onderwerpen

edit SideBar

HallucinanteUitspraken

Bekijk eerst deze uiteenzetting van Vécu van 5 augustus 2020 (in het Frans) van Dr Alexandra Henrion-Caude. Ze situeert onder andere de irrelevantie van het dragen van mondmaskers door niet-opgeleide dragers, de gigantische economische schade die door de Lockdowns en hallucinante maatregelen worden aangericht, en de gevaren van het toedienen van vaccins aan mensen die kort na het toedienen blootgesteld worden aan dat waarvoor ze gevaccineerd worden...

Hoe wordt de r-waarde op provinciaal niveau berekend? De nationale r-waarde wordt momenteel berekend op basis van het aantal ziekenhuisopnames, omdat dat een stabiele en snelle manier is, aldus Van Gucht. Maar op provinciaal niveau is dat getal te laag. Dan kan er beter gekeken worden naar het aantal besmettingen. De UHasselt berekent de nationale r-waarde al op die manier, en nu zal Sciensano dat voor elke provincie op die manier doen. Van Gucht geeft wel aan dat deze berekening afhankelijk is van de teststrategie. Dat zou een nadeel kunnen vormen, maar de teststrategie is ‘sterk geëvolueerd sinds maart’, meent hij.

Bedenking: de betrouwbare cijfers van het aantal ziekenhuisopnames geeft een te laag reproductiegetal, dus wordt er liever het subjectieve aantal positieve testgevallen gebruikt om een hoger reproductiegetal uit te komen?

Laat je niet misleiden door de cijfers: “Dit is de stilte voor de storm. Als enkele provincies geen tandje bijsteken, zal er geen andere optie blijven dan nieuwe lockdown. Het aantal dagelijkse besmettingen lijkt de goede richting uit te gaan in Antwerpen en Limburg, maar biostatisticus Geert Molenberghs roept op je daar niet door te laten misleiden. In andere provincies wint het coronavirus de jongste dagen immers wel gevoelig aan kracht. “Antwerpen heeft zich als eerste losgereden uit het peloton, maar de andere centrumsteden volgen. We moeten ons daar grote zorgen over maken.

Bedenking: hoe kan je jezelf een wetenschapper noemen en evidence-based bezig zijn als je de cijfers gewoon negeert ?

28 februari, 2020. Viroloog Marc Wathelet publiceert een open brief, gericht aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Hij schrijft in die brief dat ons land te weinig doet om zich voor te bereiden op een mogelijke corona-pandemie. Hij vindt ook dat De Block het gevaar minimaliseert. "Uw uitspraken laten uitschijnen dat u niet goed beseft met welk soort gevaar België en de rest van de wereld geconfronteerd worden". Wathelet schrijft in zijn brief dat het nieuwe coronavirus erg besmettelijk is en dat er nog geen vaccin is. Hij vraagt of België wel voldoende ziekenhuisbedden heeft op afdelingen intensieve zorg. Zijn we wel voorbereid op een pandemie? Maggie De Block is niet onder de indruk. Ze post op Twitter een korte, giftige reactie: "Nog een dramaqueen".

Edit - Print - Recente Veranderingen - Zoek
Laatst aangepast op August 13, 2020